Sauterad kyckling med basilika

24 januari 2009
 
 
 Edit Post
Det är 3 veckor sedan vi kom hem från Thailand så ikväll är det hög tid för en liten tillbakablick, åtminstone för gomen. Vi ska äta Gai Phad Kaprao. Jag har gjort det flera gånger tidigare och det blir alltid så mumsigt gott.
  • 5 vitlöksklyftor, krossade
  • ½ kopp (1¼ dl) olja
  • 4 små chilier, krossade
  • 500 g tärnade kycklingbröst
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ljus sojasås
  • peppar
  • 20 basilikablad
Bryn vitlöken i oljan. Tillsätt chilierna och kycklingen. Öka värmen för att sautéra kycklingen, sänk sedan värmen, täck över och tillaga några minuter tills kycklingen är genomstekt. Rör om då och då för att förhindra att köttet fastnar i botten. Tillsätt fisksås, soja och peppar, rör om väl. Släng i basilikabladen. Täck över i 2 minuter. Rör om och tag av från värmen.

Servera med ris och en kall Singha eller Chang.
 
 
kommentarer: 1 Skicka en kommentar

Skicka en kommentar