Utökad kvotering i föräldraförsäkringen

30 augusti 2008
 
 
 Edit Post
S är på gång igen om utökad kvotering i föräldraförsäkringen skriver SvD. Förslaget innebär att försäkringen knyts till den vuxne på samma sätt som a-kassa och sjukersättning. Den ska också delas i tre delar: en del till mamman, en till pappan och en del som de själva får bestämma över.Enligt TCO:s index 2007 kommer det att ta 211 år innan det är helt jämställt med föräldraledighet mellan kvinnor och män.

Hela min kropp säger NEJ! Detta känns så fel. Jag är emot kvotering överhuvudtaget och detta i synnerhet. Vem som är föräldraledig ska föräldrarna få bestämma helt själva, tycker jag. Tvinga inte på folk mer nu. Det handlar ju om attitydförändring och sådant tar tid. Pappor är hemma med sina barn i mycket större utsträckning idag än bara för några år sedan. Det blir mer och mer macho att vara det. Ingen som ser ner på dessa män längre, utan tvärtom så tycker de flesta att de är så duktiga som tar hand om sina barn. Något som mammor gjort i alla världsliga tider och ingen har berömt dem särskilt för det.

Det beror på så många olika saker i ens liv vem som är hemma längst. Lönen är ju en stor sak. Lägg krut på att få den jämställd först och främst, så kommer troligen resten att bli mer jämställt också.

Over and out!
 
 
kommentarer Skicka en kommentar

Skicka en kommentar